woensdag 30 mei 2012

Dag 1 - Westervoort - Dackenheim 410 km

Het was vroeg, heel vroeg toen we verzamelden in Westervoort. Het was nog maar net licht, maar dat weerhield Antoon er niet van ons uit te komen zwaaien, op de foto te zetten én een stukje mee te rijden. Héél leuk!


 
De eerste korte stop was in Krefeld waar iedereen nog op 1 oor lag, maar nadat we weggereden waren, goed wakker was! Onderweg hebben Hans en Tim hun brommers op de aanhangwagen gezet, het autostuur van André overgenomen en heeft André een flink stuk zelf gereden. De ruim 30 kilometer die we op een soort van Autobahn moesten rijden waren niet prettig, maar we werden wel wakker gehouden! Dat konden we niet zeggen van sommige lange rechte stukken waar, na een korte nacht, onze luikjes soms bijna dicht dreigden te vallen. Helaas was het Rijndal erg druk maar het laatste stuk maakte veel goed.


Ons reisdoel voor vandaag, Bingen, bereikten we vroeger dan gedacht, zodat we besloten er nog een stukje aan te plakken en door te rijden tot de "metropool" Dackenheim, ten westen van Mannheim. Terwijl we het laatste stuk door een prachtig Duits heuvellandschap reden, (alle plaatsnamen eindigen hier op "heim"!), werden we begeleid door regen en onweersbuien die de ene keer links van ons hingen en dan weer rechts. Gelukkig viel het hemelse vocht net ná onze aankomst in Gasthof Mönchhof in Dackenheim, zodat we kunnen zeggen: "we hebben het vandaag droog gehouden".

Dackenheim

Na een goede maaltijd, waarbij de waard ons in de wijnproeverij trakteerde op een ander soort "hemels vocht", zal het vanavond niet lang duren voordat we onze bedjes opzoeken! De eerste 400 kilometer zitten er op. Het dak (dack) gaat er vanavond niet meer af! Of het moet van het snurken komen.....


Ons ritje van dag 1

Voetnoot: In Dackenheim is geen wifi/wlan. Daarom is dit bericht geschreven door Anita, de vrouw van Rob, na telefonische overbrenging van het verslag van de dag. Het verslag wordt z.s.m. naar volledige waarheid aangepast en aangevuld met foto's.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten